<img alt="" src="https://secure.intelligentdatawisdom.com/784316.png" style="display:none;">

Een open relatie met HubSpot?

Al een tijdje samen en dan toch nog verliefd? Yep. En toegegeven, we zijn best weleens vreemd gegaan. Laten we het een open relatie noemen. Sinds 2014 werken we al met HubSpot. Voor onszelf en voor onze klanten. Niet alle klanten overigens, want ieder zijn voorkeuren, maar onze liefde voor HubSpot roest niet.

Maar iedere keer als we met een ander liefje hebben gewerkt, is het toch zo prettig thuiskomen bij HubSpot.  Het is namelijk dé CRM- en Marketing Automation oplossing voor het MKB. Hieronder leggen we uit waarom het juist voor een MKB-onderneming zo’n prachtige oplossing is.

Veel tools en kennis

Om Marketing en Sales vandaag de dag goed, slim en efficiënt te doen is een flinke set aan online tools nodig. Om er ‘een paar’ te noemen: Google Ads, Instagram, Hootsuite, LinkedIn, SEO software, website, CRM, webinar software, mailprogramma’s, Google Analytics en Datastudio. Met tools als Zapier om het aan elkaar te koppelen.

Lastig, kennisintensief en tijdrovend. Dat is wat we zelf ervaren en veel om ons heen horen. En daarmee voor een gemiddelde marketeer of ondernemer niet echt praktisch.

Gevolg… een suboptimaal marketing- en salesproces waar je niet alles uit haalt. Zonde.

Al die tools kosten ook nog flink wat

Wat we als gebruikers ook niet altijd in de gaten hebben, is dat de licenties van alle losse tools bij elkaar een aardig bedrag per maand kosten. 10 euro hier. 20 euro daar. Tel het zelf maar eens op. Het zal je verrassen.

Wat marketing feiten op een rijtje



  • 88% van de marketeers gebruikt gemiddeld 10 tools. Waar ze gemiddeld 3,5 uur per week mee bezig zijn om informatie te verzamelen, organiseren en te analyseren

  • 46% van de marketeers is meer bezig met data en informatie dan elke andere taak.

  • Losse tools kunnen de efficiency van een medewerker tot 40% reduceren

  • 35% van de marketeers worstelt met de integratie en samenwerking van technologieën.

  • 29% van de marketeers vindt dat ze teveel losse tools moeten gebruiken.

  • Die tools vragen gemiddeld om 26% van het marketing budget.

HubSpot – CRM en Marketing automation onder één dak

Dat is waarom we verliefd zijn op HubSpot. Daar heb je alle noodzakelijke marketing-  en salestools in één pakket zitten.

Al je lead- en klantgegevens in één omgeving. Inclusief alle tools voor elke stap van de salesfunnel. Eenvoudig advertenties inzetten en beheren. Social Media berichten op LinkedIn, Insta, Facebook en Twitter plaatsen. Je website onderhouden en de uitgebreide dashboards geven je zo ongeveer elk inzicht wat je zoekt. Daar later meer over.

De Marketing Automationfunctie van HubSpot helpt je om je whitepapers, bel-me verzoeken, demo aanvragen en inschrijvingen voor je webinar helemaal automatisch te regelen.

Alles wordt vastgelegd in het CRM systeem. Dat houdt vervolgens ook goed in de gaten wat alle leads en bezoekers doen. Om vervolgens een seintje te geven aan Sales als iemand meer dan gemiddelde interesse toont.

Eén omgeving voor Marketing, Sales en Service dankzij HubSpot

HubSpot is dus een gezamenlijke ‘lead en klanten-tool’ waar Marketing, Sales en Service mee werken. Voor de zichtbaarheid en generatie van leads. Het beheren van de deals en offertes en daarna vragen en andere klantcontacten. Inclusief een chatbot, kennisbank en ticketing systeem.

Iedereen hetzelfde beeld van de leads, offertes en klanten. Makkelijk maar vooral effectief en veel succesvoller.

Een integraal commercieel dashboard

Je wilt weten hoe je ads het doen. Hoeveel bezoek je op je website hebt en hoeveel leads daar uitkomen. Leads die Sales tot klanten verzilvert. Graag in één beeld. Ook nog graag verzameld rondom de campagne van de ene specifieke actie of doelgroep. Dat is waar HubSpot je enorm helpt. Integrale inzichten om je commerciële tijd en geld nog succesvoller te maken.

Hubspot-Dashboard

Meer leads. Meer klanten.

Mooi verhaal maar levert het ook wat op? Terechte vraag.

Wat ons betreft spreken de feiten hieronder voor zich. Een aantal feiten die de gebruikers van HubSpot zien en ervaren.

De case studies van HubSpot bevestigen dat nog eens. Ja klopt. Het zijn hun eigen cijfers. Moet je altijd met wat zout nemen. Maar haal er eens 50% vanaf… dan zijn het nog steeds mooie cijfers.

In de wolken door HubSpot

Iemand die verliefd is ziet de wereld vaak rooskleurig. Of die verliefdheid ons niet een beetje verblindt? Je zou kunnen zeggen van ja. Maar gelukkig hebben we flink wat klanten die het kunnen bevestigen.

Meer over HubSpot kan je hier vinden.

Sherpa_list

Spiekbrief bizar veel leads

Het uitgebreide verhaal over leadgeneratie vind je terug in onze spiekbrief Bizar Veel Leads